Home » Relatiegeschenken » de Inukshuk als relatiegeschenk?

De INUKSHUK was het symbool voor de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver, maar wat is een Inukshuk nou eigenlijk? En welke interesse hebben wij erin?
Wat is een Inukshuk?
(bron: wikipedia)
Een inukshuk (meervoud inuksuit) is een richtingaanwijzer of mijlpaal, gemaakt van een stapel stenen die wordt gebruikt door Inuit uit het Canadese noordpoolgebied. De inuksuit spelen een belangrijke rol bij het navigeren over de toendra.
Inuksuit variëren in vorm en afmetingen en vervullen een veelvoud aan functies. Het zijn symbolen met diepe wortels in de Inuitcultuur. Het staat symbool voor de kracht, leiderschap en motivatie van de Inuit die in een van de meest vijandige gebieden ter wereld overleven.
Deze sterke symbolen hebben de ontwerpers van Troika geïnspireerd tot een veelzijdig en uniek kantoorartikel. Deze Inukshuk kan dienen als presse-papier, paperclip- en notitiehouder, maar ook foto’s krijgen een mooie plek. Een kunstwerk dat je elke dag weer herontdekt. Door te ‘spelen’ met deze stenen kunnen mensen geprikkeld worden andere invalshoeken te zien en wellicht eens buiten gebaande paden te treden. Ik denk dat dit een bijzonder geschenk is voor uw bijzondere relaties.
Bekijk hier een leuke video over het bekroonde artikel (reddot Design Award).

One thought on “de Inukshuk als relatiegeschenk?

  1. Roel de Pee zegt:

    Er zit een zeer interessant verhaal achter. Wellicht is dit een zeer leuk idee als relatiegeschenk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>