Home » Relatiegeschenken » ‘Ik dacht, ik ga gewoon afval in afval verkopen…’

De titel is een uitspraak van Tom Szaky, een duurzame ondernemer die van het hergebruiken van afval zijn levenswerk heeft gemaakt. Met zijn alternatieve recyclingsfilosofie in hij er in de VS al in geslaagd een bloeiend bedrijf op te zetten. Grote bedrijven zoals Kraft, Johnson & Johnson, Coca Cola en ook Starburcks heeft hij zover gekregen zijn inzamelingsacties te financieren.

Die inzamelingsacties bestaat uit het ophalen en verzamelen van allerlei afval dat anders op de vuilstort terecht zou komen. Een aantal producten van Tom Szaky met zijn bedrijf TerraCycle heeft u wellicht al eens gezien. De Lays-chipszak handtassen bijvoorbeeld. Of de rugzakken die vervaardigd zijn van Capri Sun-drinkpakjes. In Europa worden pennen verzameld die worden omgetoverd tot, bijvoorbeeld, gieters! En van Billboards worden onder andere deze leuke rugzakken gemaakt.
Ook in Europa is TerraCycle al actief, in Nederland is de website http://www.terracycle.nl/ te bezoeken.
TerraCycle is een prachtig voorbeeld dat MVO ondernemen ook lucratief kan zijn.
En wij zijn ook blij dat producten die in de relatiegeschenkenbranche worden gebruikt ook in de toekomst weer een goede bestemming krijgen!
bron: Eric van den Outenaar, Sprout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>